11.8.10

Gofry pszenno-sojowe

Składniki na ok.10 szt.:


• 2 szklanki mąki pszennej razowej


• 2 łyżki proszku do pieczenia


• 0, 5 łyżeczki soli


• 1 łyżka cukru brązowego


• 1 1/ 2 szklanki mleka sojowego


• 1-2 łyżki cukru waniliowego( do smaku)


• ½ szklanki oleju rzepakowego


• 1 szklanka mokrego Okara

Rozgrzewamy gofrownicę. Łączymy mokre składniki z suchymi i miksujemy kilka minut, aż się połączą. Otrzymaną gęstą masę nakładamy do gofrownicy i smażymy do zrumienienia. Nie zaglądamy w trakcie pieczenia do urządzenia. Zdejmujemy gofry pomagając sobie drewnianym widelcem. Trzymamy w cieple do czasu upieczenia wszystkich wafli. Podajemy z konfiturą.

Smacznego :)